TopskiŽr Hirscher: "Spelen 2018 worden mijn laatste"

Wat alpineskiër Marcel Hirscher betreft gaat hij nog één keer een gooi naar olympisch goud doen. De Oostenrijker wil volgend jaar in Pyeongchang het laatste ontbrekende puzzelstukje op zijn palmares bij kunnen schrijven en dan is het mooi geweest. In Sochi won hij drie jaar geleden teleurstellend zilver op de slalom, zijn enige medaille tot nu toe.

"Natuurlijk staat niks helemaal vast, maar het plan is dat de Spelen in Zuid-Korea de laatste zijn", aldus Hirscher tegenover de Stuttgarter Zeitung"Het is ook alweer mijn tiende seizoen in de World Cup en ik geloof niet dat het heilige vuur nog vijf jaar lang blijft branden, wat nodig is om ook in 2022 weer mee te doen", spreekt de Oostenijker, die dit seizoen geschiedenis kan schrijven door voor de zesde keer op rij de algemene World Cup te veroveren. 

"Ik wil graag mijn hele carrière aan de top mee blijven draaien en als dat niet meer kan stop ik ermee. Ik heb er helemaal geen zin in om op een punt te komen waar ik telkens moet vechten om me überhaupt voor de tweede run van slaloms en reuzenslaloms (de top-30, red.) te kunnen plaatsen", vertelt de wereldkampioen op de supercombinatie, die dankzij zijn moeder half Nederlands is. In de World Cup gaat hij vooralsnog 'gewoon' weer aan de leiding.