Cort wint chaotische massasprint in Valencia

De derde etappe van de Ronde van Valencia is gewonnen door Magnus Cort van ORICA-Scott. De Deen was de rapste in de massasprint na een rit van 161 kilometer van Canals naar Riba-Roja de Turia.

Zes renners gingen aan het begin van de etappe in de aanval, maar een grote voorsprong kregen ze niet. De tegenaanval leek beter en werd op 35 kilometer ingezet door twee Nederlanders: Elmar Reinders van Roompot-Nederlandse Loterij en Jos van Emden van LottoNL-Jumbo reden met de wind vol in het gezicht in straf tempo naar de kopgroep, waar Van Emden al snel weer in de aanval ging. De Nederlandse tijdritspecialist moest echter nog 26 kilometer tot de finish en dat bleek een brug te ver.

In de slotkilometers werden de sprinters in stelling gebracht, maar de laatste kilometer zorgde voor de nodige chaos. In de bijzonder smalle en bochtige straatjes van de aankomstplaats was het vechten om in positie te blijven, wat Cort, Nacer Bouhanni en Bryan Coquard het beste lukte. Cort kwam op kop en even leek het erop dat Bouhanni er nog langs kwam, maar het lukte het Franse vechtersbaasje niet en hij eindigde voor Coquard als tweede. Greg van Avermaet blijft de leider in het klassement.