De balans van Hearthstone wordt deze maand aangepakt

Iedereen die Hearthstone: Heroes of Warcraft de laatste tijd, zeg sinds 1 december, heeft gespeeld weet dat er een aantal kaarten en archetypes erg populair zijn. We hebben het dan natuurlijk over Pirates en specifiek over Patches en Small-Time Buccaneer.

Game Director Ben Brode heeft via een post op battle.net iets meer inzicht gegeven in de status van de huidige meta, de populairteit van Pirates en Shaman en een toekomstige balansverandering. Om te beginnen met de piraten: vanaf rank 5 tot en met Legend wordt de combinatie van Small-Time Buccaneer en Patches gebruikt in meer dan vijftig procent van de decks, iets wat nou niet bepaald zorgt voor een leuke en gevarieerde meta.

Een andere oorzaak hiervoor is Shaman. De veelzijdige klasse wordt in Legend (gemeten over de laatste twee weken) door dertig procent van de spelers gebruikt, over de gehele ladder gezien is dit 17%. Helaas zorgen de vele 'must-includes' er wel voor, dat de diverse archetypes van Shaman grotendeels hetzelfde aanvoelen.

Dit zorgt er dan ook voor dat Blizzard en het Hearthstone-team aan het einde van de maand (ja, helaas dan pas) een patch gaat doorvoeren waarin een aantal kaarten worden gewijzigd. Welke kaarten dit zijn, hoeveel kaarten het zijn en welke veranderingen het zijn is nog niet bekend. We kunnen er in ieder geval op rekenen dat Pirates en Shaman worden aangepakt. De wijzigingen worden de week voor de patch bekendgemaakt, die je dan uiteraard hier op FOK! kunt vinden.

Bekijk in de tussentijd anders de hilarische cartoon van Wronchi: Malfurion vs. Valeera (waarin ook een andere grote ergernis op de ladder wordt aangekaart).