Pechstein (44) op tijd hersteld voor 17e WK afstanden

Schaatster Claudia Pechstein is op tijd hersteld van een rugblessure om volgende week mee te doen aan het wereldkampioenschap afstanden. Dat heeft de medische staf van de Duitse schaatsbond laten weten. Het WK wordt gehouden in Gangneung in Zuid-Korea, waar volgend jaar om de olympische medailles gestreden zal worden.

Welke afstanden Pechstein gaat schaatsen is nog niet bekend, dat zegt ze ter plekke te beslissen. De kans is aanwezig dat ze de drie kilometer laat schieten om zich volledig op de vijf kilometer te richten, de afstand waar ze een enorme erelijst bij elkaar gereden heeft. Ook op de ploegenachtervolging kan ze mogelijk in actie komen.

Voor de bijna 45-jarige Duitse wordt het al haar zeventiende WK afstanden. Ze debuteerde in 1996 en was er sindsdien alleen in 2009 niet bij. Vorig jaar pakte ze voor de eerste keer geen enkele medaille: op de ploegenachtervolging, de drie kilometer en de vijf kilometer eindigde Pechstein als vierde. In totaal veroverde ze maar liefst vijf gouden, twaalf zilveren en tien bronzen medailles op het WK afstanden.