Hamilton verklapt wie ultieme teamgenoot zou zijn

Als Lewis Hamilton uit alle Formule 1-coureurs die ooit gereden hebben een teamgenoot kon kiezen, zou hij Ayrton Senna graag naast zich hebben. Dat vertelde de Brit op de officiële website van de Formule 1, waar hem een aantal vragen werden gesteld.

Hamilton is groot fan van de Braziliaanse legende en won vorig jaar voor het eerst de Braziliaanse Grand Prix, getooid met een op Senna gebaseerde helm. De Brit noemde Senna in het verleden nog wel eens zijn held, maar toch geeft hij toe dat de twee in de pitstraat misschien niet even goed met elkaar overweg zouden kunnen.

"Ik zou voor Senna als teamgenoot kiezen, maar misschien zouden we niet echt goed met elkaar op kunnen schieten", lacht hij. "Ik kan eigenlijk nooit echt goed opschieten met teamgenoten", verklapt hij ook nog. Dat was vooral de laatste jaren bijzonder duidelijk, want elke keer als Mercedesteamgenoten Hamilton en Nico Rosberg samen op het podium stonden was het voor de neutrale fan maar wat pijnlijk om te kijken. Ze gunden elkaar keer op keer nauwelijks een blik waardig en de sfeer werd telkens flink verziekt door de twee.

"Maar omdat hij de beste ooit is zou ik voor Senna kiezen", verklaart Hamilton. Hem werd ook gevraagd naar de bocht waar hij het liefst zou rijden: "Dan ga ik voor de eerste 'kombocht' op de Nordschleife van de Nürburgring, daar wordt je helemaal duizelig. Volgens mij heet het de Caracciola", spreekt hij over de naar de legendarische Duitse coureur Rudolf Caracciola vernoemde bocht. Over de periode waarin hij het liefst zou racen is Hamilton duidelijk: "Eind jaren tachtig."