Bondscoach Kameroen haalt uit naar Onana en andere 'weigeraars'

André Onana besloot de Afrika Cup met Kameroen te laten schieten en nu staat het land in de finale. Bondscoach Hugo Broos denkt dat hij nu wel spijt heeft. Kameroen bereikte donderdagavond de finale door Ghana met 2-0 te kloppen. Komende zondag treft de ploeg Egypte.

Net als Onana besloten Maxime Poundjé, Ibrahim Amadou, Allan Nyom en Guy Ndy Assembé en André Zambo Anguissa af te zien van deelname. Liverpool-verdediger Joël Matip besloot in september voorlopig clubvoetbal te verkiezen boven interlands van Kameroen.

"Dat zullen ze zich nu al een beetje beklagen", vertelde Broos tegen Sporza. "We zijn vorig jaar begonnen om van deze spelers een groep te maken. Ik heb veel spelers vervangen en heb ook nieuwe en jonge spelers ingepast."

"Ik zit al 29 jaar in het trainersvak en zo'n groep heb ik nog nooit meegemaakt. Dit zijn geen 23 voetballers, maar 23 vrienden. De sfeer is altijd goed, niemand zit met een lang gezicht op de bank."

"We hebben een jonge ploeg, maar we maken veel goed met werkkracht en strijd. We hebben maar twee dagen rust, maar de spelers zijn zo gemotiveerd dat ze de vermoeidheid niet zullen voelen."