Grivko: "Kittel spuugde mijn kant op"

Andrei Grivko werd donderdag uit de Dubai Tour gezet nadat hij Marcel Kittel een klap had verkocht, maar volgens Grivko was de Duitser zelf ook niet onschuldig. Dat verklaarde de Oekraïnse renner via social media.

"Ik fiets al sinds ik twaalf jaar oud ben en dat sprinters drie kilometer voor de finish vechten om posities is niet meer dan normaal", schrijft Grivko. "Honderd kilometer voor de finish en met zulke weersomstandigheden zorgt dat echter gewoon voor gevaarlijke situaties. We waren voor een positie aan het vechten en zoals Kittel zelf al vertelde duwde hij met zijn schouder hard tegen mijn ploeggenoot Dmitriy Gruzdev en mij", aldus de Astana-renner, die aangaf dat het behoorlijk gevaarlijk begon te worden.

"Ik reageerde met agressie op de agressie van iemand anders. Het heeft niks te maken met wielrennen, maar ik werd emotioneel en het is in zo'n situatie moeilijk om kalm te blijven. Of je nou een topsprinter of jongeling bent, we moeten elkaar respecteren. Na dat hele gedoe heeft Kittel ook nog eens meerdere keren mijn kant op gespuugd, wat volgens mij ook niet bepaald iets met wielrennen te maken heeft. Toch wil ik mijn excuses wel aanbieden aan de wedstrijdleiding, de fans en natuurlijk mijn ploeg, omdat ik hierdoor nu uitgesloten ben", sluit Grivko af.