Lafste aanval ooit blijft niet onbestraft

De laffe hond die eerder deze week een medescholier die nietsvermoedend met zijn handen in zijn zakken voorbijliep een enorme stomp in zijn gezicht gaf (video onderaan) zal niet onbestraft blijven. Dat laat de betreffende school weten. Ook de omstanders die toekeken zullen niet vrijuit gaan.

De politie weet inmiddels wie de dader is en heeft een zaak gemaakt van de mishandeling van de jongen in Hoogezand afgelopen vrijdag. Het Openbaar Ministerie moet nog wel bepalen of de zaak voor de rechter komt. In het bewuste filmpje is te zien hoe een jongen over het plein van het Dr. Aletta Jacobs College loopt. Ineens krijgt hij een flinke klap in het gezicht. Hij valt op de grond, terwijl de jongeren die er omheen staan lachen.

Ook de school laat het er niet bij zitten en zegt "passende maatregelen te nemen tegen de betrokkenen. Deze maatregelen gelden voor zowel de dader als de omstanders", aldus directeur Ineke de Roo tegenover RTV Noord. "Het toekijken, filmen en verspreiden is even kwalijk en verwerpelijk. Zo gaan wij niet met elkaar om."

Wat de maatregelen zijn wil de directeur niet zeggen. "Vanwege de privacy van de betrokken doe ik daar geen uitspraken over", zegt De Roo. "Het wordt de komende tijd in elk geval goed besproken op school en in de klassen."

Agenten hebben inmiddels met beide tieners en hun ouders gesproken. Naar de maker van het filmpje wordt nog gezocht.