Interessante fan-remake van Mega Man nu gratis te downloaden

Mega Man 2.5D is een project van een team zelfbenoemd obsessieve Mega Man-liefhebbers. Het blijft in vele opzichten trouw aan de oude delen, maar heeft een aantal unieke features aan boord die trouwe fans mogelijk erg aanspreken.

Wat in 2009 begon als een semi-serieuze poging om het publiek te peilen voor interesse in een nieuw soort Mega Man, groeide als gevolg van de positieve respons uit tot een flink project. Nadat er in 2013 al een bèta-versie verscheen, werd gisteren de volledige game ter download aangeboden.

In Mega Man 2.5D zijn veel herkenbare elementen terug te vinden, maar de game onderscheidt zich met twee opmerkelijke veranderingen. Zo is er nu de mogelijkheid om missies met twee spelers te doorlopen, en is de grafische stijl nu, jawel, 2.5-dimensionaal. De camera verandert tijdens het spelen regelmatig van hoek, zodat er opeens een andere speelstijl ontstaat.

Het team achter het project maakt overduidelijk dat het niet gelieerd is aan Capcom, die het intellectuele eigendom van Mega Man momenteel in handen heeft. Voor de heren achter het project is te hopen dat Capcom niet al te moeilijk doet, want er zijn in het verleden al vaak genoeg fan-gemaakte remakes van spellen in de kiem gesmoord door de licentiehouders. Mega Man 2.5D kun je hier downloaden, zolang onze Japanse vrienden het toelaten.