Denuvo reageert op gekraakte pc-versie Resident Evil 7

Het Oostenrijkse bedrijf Denuvo, dat uiterst succesvol was met de ontwikkeling van hun gelijknamige software om piraterij tegen te gaan, heeft gereageerd op een breuk in de kopieerbeveiligingstechniek. Resident Evil 7 werd namelijk binnen een week na release al gekraakt, ondanks de Denuvo-beveiliging.

Denuvo slaagde er in om nieuwe games maandenlang na release te beschermen tegen illegaal kopiëren, iets wat enkele jaren geleden voor onmogelijk werd gehouden. De notoire hackgroepering 3DM, die specialiseert in het hacken van DRM-software, voorzag door Denuvo zelfs het einde van softwarepiraterij als geheel. Het was Dragon Age: Inquisition die in 2014 een maand lang ongekraakt bleef, iets wat destijds een extreem lange periode was voor een titel om ongehackt te blijven.

Toch is het binnen een week gelukt om de Denuvo-beveiliging van Resident Evil 7 te hacken. Thomas Goebl, marketingpipo bij het Oostenrijkse bedrijf, reageerde vrij luchtig: "We hebben altijd gezegd dat onze softwareoplossingen moeilijk te kraken zijn - niet onmogelijk te kraken. Tot nu toe is er slechts één groepering in geslaagd om zo snel door de beveiliging heen te dringen. Zoals altijd blijven we onze software voortdurend verbeteren met nieuwe versies."

Of Capcom nu zijn geld terugkrijgt van Denuvo is niet bekend. Wat wel bekend is, is dat Resident Evil 7 een hele vette game is die de franchise weer terug in het zadel heeft geholpen. Bekijk de launch-trailer nog even voor een mooie impressie van wat je in het nieuwste deel uit de horrorreeks kunt verwachten.