Elder Scrolls Morrowind gaat online

Sommigen hopen misschien op een remake van het originele The Elder Scrolls III: Morrowind, maar ondertussen heeft Bethesda aangekondigd dat de regio beschikbaar komt in The Elder Scrolls Online.

We gaan naar het eiland Vvardenfell waar er een nieuw avontuur wacht dat goed is voor dertig uur gametijd. De uitbreiding speelt zich 700 jaar voor The Elder Scrolls III: Morrowind af. De Red Mountain is nog niet uitgebarsten en Vivec City is nog in volle bloei.

Er is een nieuwe klasse toegevoegd, de Warden. Dat wordt een druide die magie van de natuur gebruikt om te overleven. Daarnaast heeft hij nog een grote beer als vriend die zijn klauwen graag gebruikt. De nieuwe PvP-mode Battlegrounds zorgt voor korte onderlinge gevechten tussen drie partijen van vier gamers elk. Een potje duurt 15 minuten en wordt in een arena uitgevochten. Over de nieuwe Trial is nog niet veel bekendgemaakt. Deze speelt zich af in een gedeelte van Clockwork City. Het overige van Clockwork City zal in een uitbreiding toegevoegd worden.

The Elder Scrolls Online: Morrowind komt 6 juni naar pc, Mac, PlayStation 4 en Xbox One. Omdat dit een geheel nieuw hoofdstuk in de game is, is een ESO Plus-abonnement niet genoeg om dit gratis te krijgen.

Er komen in totaal vijf versies:

  • Standard Edition van $59.99: The Elder Scrolls Online: Morrowind en The Elder Scrolls Online: Tamriel Unlimited
  • Upgrade Edition van $39.99: The Elder Scrolls Online: Morrowind, te koop via online stores
  • Digital Collector's Edition van $79.99: The Elder Scrolls Online: Tamriel Unlimited en Morrowind plus een mount, pet en exclusieve emotes
  • Digital Collector's Upgrade van $59.99: The Elder Scrolls Online: Morrowind plus een mount, pet en exclusieve emotes. Te koop via online stores
  • Collector's Edition van $99.99: Alles van de digital Collector's Edition plus een Dwarven Colossus figurine, een map van Morrowind, een boek en een exclusief steelbook.