Microsoft belooft nog jarenlange ondersteuning Xbox One na Scorpio launch

Hoewel de line-up van exclusives voor Microsofts Xbox One wat magertjes is voor 2017, heeft de Xbox-divisie nog wel een belangrijke troef achter de hand: de release van Xbox Scorpio aan het einde van dit jaar. Veel gamers maken zich zorgen dat hun originele Xbox One mogelijk niet meer voldoet na die release, maar Xbox-voorman Phil Spencer zegt dat er geen reden is om je zorgen te maken.

Tijdens de feestdagen in december van dit jaar zal de nieuwe Xbox Scorpio uitgebracht worden. Vergeleken met de huidige consoles op de markt is dat een beest van een apparaat, met 4K- en VR-gaming als belangrijke oogmerken. Vorig jaar zomer kwam Microsoft al met de Xbox One S, een aangepaste variant van de gewone One met onder andere een 4K blu-rayspeler voor ultra HD-weergave en HDR-ondersteuning in games. Enkele maanden later volgde Sony met de PlayStation 4 Pro, die nog een stuk krachtiger is dan de One S, en games zichtbaar mooier en vloeiender afspeelt. Onze review van de PS4 Pro kun je hier teruglezen. Met de Scorpio wil Microsoft tegenstander Sony aftroeven. Beide fabrikanten hebben bovendien aangegeven dat ze frequenter tussenversies van consoles zullen uitbrengen, dus de strijd lijkt nog lang niet gestreden.

Zowel Sony als Microsoft beloven in ieder geval dat ze eerdere iteraties van de huidige generatie consoles niet zullen verloochenen. Lees voor meer informatie over de Xbox One S en de Xbox Scorpio nog even onze special.