Fallout 4 krijgt hi-res texture pack en PS4 Pro-patch

Gameboer Bethesda heeft op zijn weblog bekendgemaakt dat er volgende week een nieuwe updateronde volgt op alle platforms voor de games Fallout 4 en Skyrim SEFallout 4 krijgt daarbij een PS4 Pro-patch zodat hogere resoluties mogelijk worden, terwijl pc-spelers blijgemaakt worden met een high resolution texture pack, waarbij gezegd moet worden dat die alleen is weggelegd voor gamers met hele brute hardware.

De PlayStation 4 Pro-patch zorgt voor een nieuwe native resolutie van 1440p en brengt verbeterde visuals, zoals mooiere lichteffecten en een grotere drawing distance voor bomen, gras, objecten en NPC's. Ook moeten de zogenaamde 'Godrays' of Jacobsladders er mooier op worden.

Pc-spelers worden getrakteerd op een high resolution texture pack, waarmee de game er nog een stuk scherper uit moet gaan zien. Het is geen kinderachtig pakket: de texture pack kost je maar liefst 58GB aan schijfruimte en Bethesda heeft als aanbevolen videokaart een GTX1080 opgegeven, als processor een i7 5820K of hoger en minimaal 8GB intern geheugen. Mocht blijken dat je pc niet is opgewassen tegen de nieuwe texture-pack, waar je je beslist niet voor hoeft te schamen, dan kun je de verbeterde textures weer uitzetten via de launcher.

Tenslotte heeft Bethesda aangegeven dat er nieuwe features in aantocht zijn voor de mod-functionaliteit in zowel Fallout 4 en Skyrim SE. Wat dat precies behelst horen we volgende week, misschien wordt er wat gedaan aan de restricties waar mods op PS4 nog altijd onder lijden. Mocht je nog op zoek zijn naar leuke mods, vergeet dan niet onze special te bekijken.

Fallout 4 met PlayStation 4 Pro-patch
Fallout 4 met PlayStation 4 Pro-patch

Fallout 4 met high resolution texture pack (PC)
Fallout 4 met high resolution texture pack (PC)