Voor vluchtelingen bestemde villa uitgebrand

Een leegstaande villa aan de Oude Rijksstraatweg in Twello is in de nacht van vrijdag op zaterdag uitgebrand. Er zijn geen slachtoffers gevallen, meldde de veiligheidsregio Noord en Oost Gelderland zaterdag.

Van het pand, gebouwd in de jaren dertig van vorige eeuw, staan alleen de buitenmuren nog overeind. De villa moet als verloren worden beschouwd. Naar de oorzaak van de brand wordt onderzoek gedaan.

De gemeente Voorst, waar Twello onder valt, had het pand vorig jaar aangekocht met de bedoeling er maximaal veertien vluchtelingen met een verblijfsstatus te huisvesten.

Update 16:55 uur
De Stentor weet te melden dat er vrijwel zeker uitgegaan moet worden van een technisch mankement als oorzaak van de brand. Dat beweert Jan Miedendorp de Bie, voormalig eigenaar van het pand."De eerste vlammen sloegen tegen kwart voor vier uit het dak, precies boven het punt waar de centrale verwarming staat" zo verklaarde hij. 

Dat de brand op de zolder begon en niet op de begane grond is ook een teken dat het waarschijnlijk geen brandstichting is geweest. Aan het begin van de avond zal het duidelijk zijn wat de precieze oorzaak is van de brand. 


Voor vluchtelingen bestemde villa uitgebrand
Voor vluchtelingen bestemde villa uitgebrand (Foto: ANP)