Anouk Hoogendijk stopt bij Oranje

Anouk Hoogendijk zet een punt achter haar interlandcarrière, zo laat de speelster donderdag weten via haar management. De 31-jarige voetbalster blijft wel gewoon actief voor haar club Ajax. 

Hoogendijk speelde haar laatste interland in september 2015. De laatste tijd kwam de 105-voudig international niet verder dan een plaats op de stand-bylijst van de Oranje-vrouwen. Een positie waar ze zich niet prettig bij voelt. "Uiteraard is dit een moeilijk besluit, maar ik denk dat dit wel de juiste is",  aldus Hoogendijk. 

Oranje speelt komende zomer het Europees kampioenschap in eigen land, een toernooi dat dus aan de neus van Hoogendijk voorbijgaat. "Ik ga Oranje, ook al maak ik er geen deel meer van uit, komende zomer op de voet volgen. Ik ben ervan overtuigd dat dat een fantastisch toernooi gaat worden. Er staat een jong, talentvol team dat mag gaan acteren op een prachtig toernooi."

Voor Hoogendijk, die op 6 augustus 2004 tegen Japan haar debuut in Oranje maakte, gaat de focus nu volledig op Ajax: "We doen er alles aan om kampioen te worden. Op dit moment staan we acht punten voor op de directe concurrentie, dus we staan er goed voor. Daarnaast zitten we ook nog altijd in het bekertoernooi.”

Anouk Hoogendijk stopt na 105 interlands bij Oranje. (PRO SHOTS/Joep Leenen)
Anouk Hoogendijk stopt na 105 interlands bij Oranje. (PRO SHOTS/Joep Leenen)