BMX Supercross nog vier jaar op Papendal

De fietscrossbaan op Papendal blijft ook in de komende jaren een vaste stop op de kalender van de BMX Supercross, de wereldwijde serie topwedstrijden in de fietscrosssport. Het sportcentrum in de buurt van Arnhem zal minstens tot en met het volgende olympisch seizoen, 2020, de beste fietscrossers ter wereld kunnen verwelkomen.

Op 6 en 7 mei staat de wedstrijd dit jaar inmiddels al voor de zevende keer op de kalender. Dit is het eerste jaar dat op beide dagen een Supercrosswedstrijd gereden wordt, nadat eerder op de zaterdag alleen de kwalificaties plaatsvonden. Daarnaast wordt dit jaar een talentenwedstrijd georganiseerd.

"Het is een geweldige erkenning voor Papendal en de inspanningen die wij hier doen voor en met de BMX. We zijn trots, en dat gaan we laten zien ook", aldus Jochem Schellens, de directeur van Papendal. Het seizoen begint dit jaar zelfs op Papendal, met daarna nog wedstrijden in Heusden-Zolder, het Amerikaanse Rock Hill en Santiago del Estero in Argentinië. De Let Maris Strombergs was vorig jaar de beste op Papendal, terwijl Laura Smulders het Nederlandse publiek deed juichen, net als in 2014. Bij de mannen won twee keer een Nederlander: Niek Kimmann in 2015 en Jelle van Gorkom in 2013. 

BMX Supercross nog vier jaar op Papendal (Pro Shots / Action Images)
BMX Supercross nog vier jaar op Papendal (Pro Shots / Action Images)