Lubach de wereld rond

Al miljoenen keren is het bekeken, het filmpje van Arjen Lubach uit zijn televisieprogramma Zondag met Lubach, waarin Nederland wordt voorgesteld aan de nieuwe Amerikaanse president.

Op de officiële Facebookpagina van Zondag met Lubach staat de teller al op 2,7 miljoen, en ondertussen hebben meer dan 1,4 miljoen mensen het filmpje op YouTube bekeken. Het daadwerkelijke aantal zal nog enkele malen hoger liggen, en hiermee is het Zondag met Lubach's best bekeken filmpje.

De toon en de woordkeus is speciaal gekozen zodat het goed valt bij de Amerikaanse president, en deze volgen dan ook de toon en woordkeus die Trump zelf ook gebruikt. Ingesproken door de Amerikaans-Nederlandse komiek Greg Shapiro, tevens oprichter van Boom Chicago. In een interview zei hij: "Trump nadoen is makkelijker dan Obama."

Media in diverse landen waaronder Amerika (Buzzfeed), Duitsland, Denemarken, Frankrijk en Italië hebben er artikelen aan gewijd. Lubach zelf is zeer tevreden met het overweldigende succes van het filmpje: "Een wereldwijde viral is een geweldig begin van het seizoen voor het hele team. Satirische nieuwsprogramma's zijn naast de zonen van Trump eigenlijk de enigen die echt baat hebben bij zijn aantreden." Het succes doet aan het LuckyTV filmpje denken waarin Trump en Hillary een duet zongen dat ook vlak na de uitzending viral ging.

Voor degenen die onder een steen hebben geleefd, net uit een coma zijn ontwaakt of toevallig de Aarde aandoen voor een kort bezoek: hier het bewuste filmpje.

En als je van Greg Shapiro wilt leren hoe je Trump nadoet: