Wawrinka slaat zich langs Tsonga naar halve finales Australian Open

Tennisser Stanislas Wawrinka heeft zich op de Australian Open in Melbourne geplaatst voor de halve finales. De Zwitserse nummer vier van de wereld was een maat te groot voor de Fransman Jo-Wilfried Tsonga, de mondiale nummer twaalf.

Wawrinka had het in Melbourne in de eerste ronde ernstig moeilijk met de Slowaak Martin Klizan, maar sindsdien gaat het lekker. Hij verloor één setje tegen Viktor Troicki en moest drie tiebreaks spelen tegen Andreas Seppi, maar verder zit de Australian Open-winnaar van 2014 prima in het toernooi. 

Dat bleek tegen Tsonga ook weer. Op eigen service kende Wawrinka weinig problemen, maar hij kon de Fransman ook nog niet breken en dus werd het een tiebreak. Daarin was de Zwitser duidelijk de sterkere en dus kwam hij op voorsprong. In set twee was hij op 3-3 de eerste die zijn service inleverde, maar hij brak Tsonga direct twee keer terug en trok zo de set naar zich toe. Met pijn en moeite hield hij vervolgens zijn eerste opslaggame in het derde bedrijf, maar op love brak hij Tsonga daarna gelijk en de Fransman kon geen vuist meer maken: 7-6 (2), 6-4, 6-3. 

Wawrinka slaat zich langs Tsonga naar halve finales Australian Open (Pro Shots / Action Images)
Wawrinka slaat zich langs Tsonga naar halve finales Australian Open (Pro Shots / Action Images)