Letse dubbelslag viermansbob St. Moritz

De World Cup bobsleeën in het Zwitserse kuuroord St. Moritz heeft in de viermansbob groot succes opgeleverd voor het bobsleegekke Letland. Oskars Kibermanis pakte er zijn eerste World Cup-zege ooit, terwijl zijn landgenoot Oskars Melbardis de tweede plek pakte.

Vooral na de tweede run waren de verschillen toch wel bizar klein te noemen. Kibermanis ging aan de leiding, maar hij had welgeteld 0,01 seconde voorsprong op zowel Melbardis als de slee van de Zwitser Rico Peter. Kibermanis was echter de enige die in de tweede run nog eens een nagenoeg foutloze afdaling op het ijs wist te liggen. Hij pakte er nog eens 0,12 seconden op Melbardis bij, terwijl Peter terug viel naar de vijfde plek. De Duitser Francesco Friedrich en zijn remmers troefden de tweede Duitse slee, bestuurd door Johannes Lochner, met één honderdste van een seconde af voor de derde plek. Voor wereldkampioen Melbardis was het een morele zege: na lang blessureleed mocht hij eindelijk het podium weer beklimmen.

Lochner kon in de tweemansbob overigens wel juichen. Met remmer Christian Rasp legde hij in de eerste run de basis voor zijn eerste tweemanszege ooit. Dit keer moest Friedrich zich gewonnen geven, want met Martin Grothkopp in de slee eindigde hij op 0,28 seconden als tweede. De ervaren Amerikaan Steven Holcomb stuurde zijn slee, met Carlo Valdes als remmer, op 0,67 tellen naar de derde plek.