Uitslagen Jupiler League - VVV wint Limburgse derby

Terug van weg geweest! De Jupiler League. Na elke speelronde van de Jupiler League komt FOK!sport met een overzicht van de gespeelde wedstrijden. De 'wedstrijd van de week' wordt hierin extra bekeken. Deze speelronde is dat VVV Venlo tegen MVV Maastricht.

Deze wedstrijd begon zondag om 14.30 uur in De Koel. De twee teams zijn elkaar 53 maal tegen gekomen, MVV ging er 23 keer met de winst vandoor, VVV won twintig keer. Er werd tien keer gelijk gespeeld. Voor aanvang van de wedstrijd zei coach Maurice Steijn van VVV: "MVV is een geduchte concurrent voor de titel. Iedereen manoeuvreert hen in underdogpositie, maar dat kun je zo niet stellen als je na zoveel wedstrijden keurig tweede staat op vier punten achterstand van de koploper… Het is een goede ploeg en het zal beslist een hele zware dobber voor ons worden”.

De wedstrijd begon rommelig, toch bleek de dobber minder zwaar; in de 16e minuut opende Opoku de score op aangeven van Seuntjes. Daarna werd MVV sterker, maar dat mocht niet baten. VVV drong steeds meer aan, waardoor MVV veel de lange bal gaf, dat leidde tot veel balverlies. Bij rust stond het nog altijd 1-0.

In het begin van de tweede helft leek het gelijk op te gaan. Hierin werd MVV sterker wat resulteerde in de 1-1 op aangeven van Pedro, Ippel schoof de bal vanaf zo'n 23 meter achter de doelman van VVV. Ook na de 1-1 bleef MVV sterk, toch was het VVV dat laat in de wedstrijd tekende voor de winst uit een van de weinige kansen die zij hadden de tweede helft, Opoku combineerde met Resida, maar dit werd gekeerd door de doelman van MVV. Seuntjes schoot raak uit de rebound. VVV wint hiermee de Limburgse derby en staat 7 punten los van de nummer 2 en 3; Jong Ajax en MVV.

Seuntjes en Pereira in duel (Foto: Pro Shots/Peter van ninhuys)

Jong Ajax       Almere City FC

De wedstrijd tussen Jong Ajax en Almere City FC is afgelast. Door de winterse omstandigheden in stadion De Toekomst was het veld volgens de KNVB niet speelbaar. Wanneer deze wedstrijd zal worden ingehaald is nog niet duidelijk.