Volledig Nederlands podium bij wereldbeker in Hoogerheide

De laatste wedstrijd van het seizoen tellend voor de wereldbeker veldrijden is gewonnen door Marianne Vos. De overige podiumplaatsen werden ingenomen door Lucinda Brand en Annemarie Worst.

Thalita de Jong had in Hoogerheide de beste start maar viel al in de eerste ronde en moest als gevolg daarvan opgeven met een pijnlijke knie. Inmiddels is de wereldkampioene naar het ziekenhuis voor verder onderzoek.

Al in de eerste ronde ging Vos solo in de aanval en kreeg ze een voorsprong van ruim vijf seconden op Lucinda Brand, Sanne Cant en Katerina Nash. Na een fietswissel van Vos wisten haar drie achtervolgsters weer aan te sluiten. Het tempo zakte vervolgens en daardoor kon ook de Italiaanse Eva Lechner aansluiten.

Na een valpartij waarbij Lechner en Nash betrokken waren en een onsuccesvolle aanval van Cant ontstond een kopgroep met Vos, Brand, Cant, De Boer, Verdonschot en de jonge Worst.

Met nog twee ronden te gaan ging Vos opnieuw in de aanval. Dit keer wist ze haar voorsprong wel te behouden en dus kwam ze solo over de finish. Brand en Worst maakten het volledig oranje podium compleet.

Uitslag
1. Marianne Vos (NED)
2. Lucinda Brand (NED)
3. Annemarie Worst (NED)
4. Sanne Cant (BEL)
5. Laura Verdonschot (BEL)
6. Evie Richards (GBR)
7. Katerina Nash (CZE
8. Sophie de Boer (NED)
9. Maud Kaptheijns (NED)
10. Christine Majerus (LUX)