Federer vecht zich via Nishikori naar kwartfinales

Tennisser Roger Federer staat weer eens in de kwartfinales van de Australian Open. Heel uniek is dat overigens niet, want sinds zijn zege in 2004 haalde hij alleen in 2015 níet de halve finales. 

De kampioen van 2004, 2006, 2007 en 2010 rekende zondag af met Kei Nishikori, de mondiale nummer vijf uit Japan. Federer, zelf door blessures teruggezakt naar plek zeventien op de ranglijst, begon matig aan het duel. Hij leverde zijn eerste twee servicebeurten in, maar pakte die later toch nog terug en dwong een tiebreak af, die hij verloor.

In set twee was één break voldoende voor de setwinst, waarna hij het derde bedrijf door drie servicebreaks op rij naar zich toe trok. Nishikori sloeg echter terug met een break in de vierde set en trok de stand zo gelijk. De Japanner moest in de beslissende set al vroeg zijn service inleveren en dat bleek de genadeklap. Federer kwam niet meer in grote problemen en serveerde de wedstrijd met een lovegame uit: 6-7 (4), 6-4, 6-1, 4-6, 6-3. 

Federer neemt het in de kwartfinale op tegen de Duitser Mischa Zverev, die het toernooi van zijn leven kent en Andy Murray naar huis sloeg.