Soros verliest 1 miljard

George Soros, Hillary Clinton supporter en Hedgefondsbelegger, heeft na de zege van Donald Trump bij de Amerikaanse verkiezingen veel geld verloren, aldus The Wall Street Journal.

Juliet Chung en Gregory Zuckerman citeren bronnen die bekend zijn met Soros' imperium, die beweren dat Soros op zijn zachtst gezegd 'niet blij' is omdat men vermoedt dat hij daar flink wat geld mee heeft verloren. Ondanks dat heeft Soros Fund Management, Soros' grootste fonds volgens de WSJ, het afgelopen jaar 5% winst geboekt.

Als een verklaard tegenstander van Trump heeft hij miljoenen aan lobbygroepen gespendeerd om Hillary Clintons campagne te steunen. Soros' vermoeden dat de markt in zou storten verbaast niemand en zelfs analisten op Wall Street voorspelden dat het tot onzekerheid en dalende aandelenprijzen zou leiden.

Met een stijging van 10% lijkt de Dow Jones daar zich in ieder geval niets van aan te trekken en de andere aandelenindexen noteren recordstanden. Stanley Druckenmiller, een voormalig medewerker van Soros en een protegé, zag de bui al wel hangen en zette fors in op een opleving van de markt met Trumps zege, wat hem en zijn bedrijf geen windeieren legde met een winst van 10%.

Druckenmiller doneerde dan ook fors aan Republikeinse kandidaten net als Carl Icahn, een andere hedgefondsmanager die inzette op Trump. Icahn kocht op de avond van de verkiezingen voor 1 miljard aan aandelen, en met het herstel van de markt boekte ook hij flinke winst.