Skiester Vonn doet het weer: zege na comeback

Alpineskiester Lindsey Vonn heeft voor de zoveelste keer in haar carrière een huzarenstukje afgeleverd: na vele maanden blessureleed maakte de Amerikaanse vorige week in Altenmarkt-Zauchensee haar comeback in de World Cup en haar eerste zege is nu al weer binnen - zoals bijna te doen gebruikelijk is na een zware blessure van de snelheidsspecialiste.

In Altenmarkt kwam Vonn nog niet verder dan de dertiende plek, maar in race twee na haar comeback stond ze er zaterdag weer helemaal. In Garmisch-Partenkirchen stortte Vonn zich als zeventiende van de Kandaharpiste en dat deed ze bijzonder snel. In het onderste stuk moest ze een klein beetje tijd inleveren op leidster Lara Gut, maar aan de finish was Vonn 0,15 seconden sneller dan de Zwitserse. 

Gut mocht nog wel het podium betreden, want naast Vonn kwam niemand meer aan haar uitstekende tijd. Op 0,48 seconden van de eerste plek ging de derde en laatste plaats op het podium naar de Duitse Viktoria Rebensburg, die Ramona Siebenhofer zo van het podium hield.