NBA: Westbrook start niet in All Star Game

De NBA heeft bekend gemaakt welke spelers mogen starten in de jaarlijkse All Star Game. De wedstrijd, die op 19 februari in New Orleans wordt gehouden, is het hoogtepunt in een weekend vol basketbalfestiviteiten. De beste spelers van de Eastern Conference komen uit tegen de beste spelers in de Western Conference. Opvallendste afwezige is Russell Westbrook, die niet genoeg stemmen kregen van de fans.

De afgelopen weken mochten fans op social media kiezen welke spelers ze in de wedstrijd wilden zien. Om te voorkomen dat het soort mensen dat via een online poll een onderzoekschip ‘Boaty McBoatface’ noemt’ ook vreemde All Star starters gaan benoemen hebben spelers en media dit jaar ook een keuze in welke twaalf spelers mogen spelen.

Het selectieproces heeft ertoe geleid dat namens het oosten de volgende spelers mogen starten: Kyrie Irving (Cavaliers), DeMar DeRozan (Raptors), Giannis Antetokounmpo (Bucks), Jimmy Butler (Bulls) en LeBron James (Cavaliers). Voor LeBron is dit de dertiende keer dat hij als All Star is gekozen. Voor Butler en DeRozan is het de eerste keer dat zij mogen starten, terwijl het voor Giannis Antetokounmpo zijn debuut in de wedstrijd zal zijn.

Voor het westen mogen starten: James Harden (Rockets), Stephen Curry (Warriors), Kevin Durant (Warriors), Kawhi Leonard (Spurs) en Anthony Davis (Pelicans). Ergens in Oklahoma City zit Russell Westbrook zich heel erg op te winden dat hij niet als starter is geselecteerd. Spelers en media kozen voor Westbrook als starter boven Curry, maar de stem van de fans gaf de doorslag.

Op een later moment zal de NBA de zeven bankspelers van de twee teams bekend maken.

Nederlandse glorie in de All Star Game. Rik Smits brengt het publiek op de banken in 1998. Bron: YouTube.

Er werd natuurlijk ook nog gewoon gespeeld afgelopen nacht. De Cleveland Cavaliers wonnen vrij eenvoudig van de Phoenix Suns, 118-103. Bij de Cavaliers ontbrak Kevin Love vanwege rugklachten. Het was weer aan LeBron James om zijn team op sleeptouw te nemen. James speelde 39 minuten, meer dan hem lief is waarschijnlijk, en kwam daarin tot 29 punten, 9 rebounds en 15 assists. Kyrie Irving, Iman Shumpert, Channing Frye en James Jones haalden ook de dubbele cijfers in punten.

In het vierde kwart kreeg LeBron James het publiek op de banken met een dunk die tijden de dunk contest in het All Star weekend niet zou misstaan.

De San Antonio Spurs hadden ook weinig moeite met hun tegenstander. De Texaanse ploeg versloeg de Denver Nuggets met 118-104. Met het vertrek van Tim Duncan is de rol van leider van de Spurs overgedragen aan Kawhi Leonard en hij vervult zijn taak met verve. Leonard eindigde met 34 punten. Het is al de vijfde wedstrijd op rij dat hij de grens van dertig punten passeert. Rookie Dejounte Murray scoorde 24 punten, zijn hoogste aantal in zijn nog jonge carrière.

Bij de Nuggets speelde Nikola Jokic andermaal een fantastische pot. Met 35 punten, 12 rebounds en 4 assists maakte hij weer indruk. De Nuggets gaan de komende jaren heel veel plezier aan hem beleven.

De Los Angeles Clippers gaven in eigen huis een voorsprong van twaalf punten uit handen tegen de Minnesota Timberwolves. De bezoekers wonnen met 101-104. In de laatste zes minuten van de wedstrijd scoorde Karl-Anthony Towns in zijn eentje meer punten dan alle Clippers bij elkaar, vijftien om twaalf.

Towns was duidelijk de man van de wedstrijd, met 37 punten, 12 rebounds en 5 assists. Bij Minnesota viel Ricky Rubio uit met een heupblessure. De Timberwolves hebben deze week aangegeven Rubio te willen ruilen met een ander team. Een eventuele blessure komt nu op een bijzonder slecht moment.

De Clippers speelden zonder de geblesseerde Chris Paul en Blake Griffin. Beide heren zitten voorlopig nog in de ziekenboeg dus de fans zullen moeten wennen aan nederlagen. DeAndre Jordan hield met 29 punten en 16 rebounds de eer hoog. Vrije worpen zullen voor hem echter altijd een probeem blijven. De center maakte slechts vijf van zijn twaalf vrije worpen.

De New York Knicks gingen onderuit tegen de Washington Wizards, 110-113. Met achttien seconden te spelen en een achterstand van één punt miste Carmelo Anthony een jumper. John Wall pakte de rebound, kon ongehinderd het veld oversteken en dunkte zijn ploeg naar een voorsprong van drie punten. In het restant van de wedstrijd lukte het de Knicks niet om een schot te nemen, waardoor Washington winnend de kleedkamer op kon zoeken.

Carmelo Anthony verbeterde een clubrecord door in het tweede kwart 25 punten te maken. Hij eindige met 34 punten en 10 rebounds. John Wall leidde de Wizards met 29 punten en 13 assists.

Uitslagen

Cleveland Cavaliers – Phoenix Suns 118-103
Miami Heat – Dallas Mavericks 99-95
New York Knicks – Washington Wizards 110-113
San Antonio Spurs – Denver Nuggets 118-104
Los Angeles Clippers – Minnesota Timberwolves 101-104

Eastern Conference

Cleveland Cavaliers 30-11
Toronto Raptors 28-14
Boston Celtics 26-16
Atlanta Hawks 24-18
Washington Wizards 23-19
Indiana Pacers 22-19
Charlotte Hornets 21-21
Milwaukee Bucks 20-21
Chicago Bulls 21-22
Detroit Pistons 20-24
New York Knicks 19-25
Orlando Magic 17-27
Philadelphia 76ers 14-26
Miami Heat 13-30
Brooklyn Nets 8-33


Western Conference

Golden State Warriors 36-6
San Antonio Spurs 32-9
Houston Rockets 33-12
Los Angeles Clippers 29-15
Utah Jazz 27-16
Memphis Grizzlies 25-19
Oklahoma City Thunder 25-19
Denver Nuggets 17-24
Portland Trail Blazers 18-26
New Orleans Pelicans 17-26
Sacramento Kings 16-25
Minnesota Timberwolves 15-28
Dallas Mavericks 14-28
Los Angeles Lakers 15-31
Phoenix Suns 13-29