Mooie tegenstander voor MMA-vechter Mousasi

Gegard Mousasi (31) mag zich gaan opmaken voor zijn eerste tegenstander binnen de top vijf van de middengewichtklasse bij de UFC. De MMA-vechter uit Leiden zal op 8 april tijdens UFC 210 tegen de voormalig kampioen Chris Weidman gaan vechten voor zijn vijfde achtereenvolgende overwinning. Weidman nam in 2013 tot ieders verbazing de titel over van de, tot dan toe, onoverwinnelijk geschatte Anderson Silva. Weidman staat op positie drie in deze gewichtsklasse.


Gegard Mousasi (Foto: Getty)

Mousasi probeerde de voormalig kampioen al langer te verleiden tot een gevecht. Eén van de grote ergernissen van Mousasi is namelijk dat hij, als voormalig kampioen bij Strikeforce en Dream, steeds maar geen aansprekende tegenstander krijgt en daardoor een eventuele titelstrijd kan vergeten. De UFC begint namelijk steeds meer een populariteitshow te worden, waarbij tv-gelden belangrijker lijken dan sportieve winst. The Dreamcatcher probeerde de afgelopen periode dan ook wat brutaler in de media over te komen, met als doel om in de schijnwerpers te komen. En die strategie werpt nu zijn vruchten af.


Voorbeschouwing Mousasi vs Weidman (Bron: Youtube)

Op zijn vierde vluchtte Mousasi met zijn ouders uit geboorteland Irak naar Nederland, waar ze in Leiden gingen wonen. Op zijn achtste jaar begon Mousasi met het volgen van judolessen, waarna hij op zijn vijftiende begon met boksen. Na één jaar werd hij al Nederlands amateurkampioen en het duurde niet lang voordat hij begon met MMA. Wereldwijde successen boekte hij bij de legendarische organisaties Dream, Pride en Strikeforce. In 2013 debuteerde hij in de UFC en daar heeft hij inmiddels acht van zijn elf gevechten gewonnen. Een overwinning op Weidman zou Mousasi erg dichtbij een titelgevecht brengen.