Istomin na superstunt: "Sorry Novak, ik was écht goed vandaag"

Denis Istomin zorgde donderdag op de Australian Open voor een enorme sensatie door titelverdediger Novak Djokovic naar huis te slaan. Na vijf sets was de Oezbeek de beste en na afloop had hij moeite om veel woorden te vinden.

"Het spijt me voor Novak, maar ik speelde echt heel erg goed vandaag", stamelde Istomin. "Ik heb mijzelf ook verrast. Ik wil mijn team bedanken en mijn moeder, die heeft goed werk geleverd", kreeg hij de lachers op zijn hand. "Jullie allemaal, het publiek, waren echt fantastisch vandaag. Bedankt dat jullie hierheen gekomen zijn en mij gesteund hebben. Er gaan zoveel emoties door mijn hoofd."

Fysiek was het niet altijd even makkelijk voor Istomin in de bijna vijf uur durende partij. "Vanaf de derde set had ik al kramp in mijn been, ik heb geen idee hoe ik het volgehouden heb. Verder voelde ik me wel normaal vandaag. Dit is zonder twijfel mijn grootste zege ooit, het betekent zoveel voor mij. Nu heb ik eindelijk het gevoel dat ik echt met deze jongens mee moet kunnen."