Veel Fire Emblem dit jaar

Tijdens de Nintendo Direct van gisteravond is er veel Fire Emblem-nieuws bekendgemaakt.

Allereerst komt de al aangekondigde Fire Emblem Warriors van Koei Tecmo niet alleen uit op Nintendo Switch. Gisteravond werd er ook een Nintendo 3DS-versie bekendgemaakt. Het spel komt ergens aankomende herfst uit. Ook is er een geheel nieuwe, nog ongetitelde Fire Emblem-game aangekondigd voor Nintendo Switch, die in 2018 uit moet komen.

Nintendo heeft ook Fire Emblem Echoes: Shadows of Valentia voor Nintendo 3DS onthuld. Het spel is geinspireerd door Fire Emblem Gaiden, dat in 1992 alleen in Japan is uitgekomen. Het nieuwe spel zal twee helden bevatten namelijk Alm en Celica. Ze bevinden zich middden in een oorlog op het continent van Valentia.

Fire Emblem Echoes: Shadows of Valentia heeft free-roaming in de wereld, dungeons met allerlei vijanden en een flexibel RPG-systeem. De makers beloven een klassieke Fire Emblem met een twist. Tenslotte is er ook nog een f2p mobile game aangekondigd van de franchise, genaamd Fire Emblem Heroes. Deze gratis titel zal als eerste naar Android komen op 2 februari.

Amiibo's van Alm en Celica komen tegelijk met het spel uit, dat gepland staat voor 19 mei.