Federer, Murray en Wawrinka stomen door op Australian Open

Op de Australian Open in Melbourne hebben de toppers in het herenenkelspel woensdag hun tweederondepartijen prima overleefd. Roger Federer is door lange afwezigheid nog slechts als zeventiende geplaatst, maar hoort uiteraard altijd bij de kandidaten.

In de tweede ronde speelde de Zwitser tegen de 20-jarige Amerikaan Noah Rubin, tweehonderdste op de wereldranglijst. Rubin kon de Zwitserse grootheid op zich prima bijbenen, maar één break kostte hem zowel de eerste als de tweede set. In het derde bedrijf sleepte hij er een tiebreak uit, maar de ervaring van Federer gaf toch de doorslag: 7-5, 6-3, 7-6 (3). 

De mondiale nummer één, Andy Murray, kreeg te maken met de Russische tiener Andrey Rublev (ATP-152). Die gaf één break weg in de eerste set, waarna hij een bagel - 6-0 - om de oren kreeg in set twee. Na ruim anderhalf uur kon hij inpakken en was Murray klaar voor de derde ronde: 6-3, 6-0, 6-2. 

Ook de nummer vijf van de wereld, de Japanner Kei Nishikori, kende een uitstekende dag. Hij had de ervaren Fransman Jeremy Chardy tegenover zich, maar brak hem gelijk in de eerste game al en kwam nooit meer in de problemen. In set twee en drie leverde hij weliswaar zijn eerste opslagbeurt in, maar die pakte hij gelijk weer terug. Na ruim twee uur kon Nishikori een verfrissende douche nemen: 6-3, 6-4, 6-3. 

Tomas Berdych was welgeteld één minuut langer bezig dan zijn Japanse collega. De Tsjechische nummer tien van de wereldranglijst had één tiebreak nodig om de Amerikaan Ryan Harrison van zich af te houden: 6-3, 7-8 (6), 6-2. Stanislas Wawrinka (ATP-4) stuurde Steve Johnson in minder dan twee uur terug naar de VS: 6-3, 6-4, 6-4. Ook Jo-Wilfried Tsonga hoefde zich niet bovenmatig in te spannen. De Franse nummer twaalf van de wereld had een uur en drie kwartier nodig om Dusan Lajovic van diens droom af te helpen: 6-2, 6-2, 6-3.