Politie Rotterdam zoekt ontsnapte gevangene

Met speurhonden, agenten en een helikopter is de politie in Rotterdam op zoek naar een vuurwapengevaarlijke ontsnapte gevangene. De 24-jarige Elias Adahchour zat in voorarrest omdat hij wordt verdacht van betrokkenheid bij schietpartijen in de Maasstad. Hij nam woensdag de benen vanuit het Sint Franciscus Gasthuis, waar hij voor behandeling naartoe was gebracht.

Toen de man ontsnapte, was zijn linkerhand nog geboeid. De politie heeft inmiddels een foto van hem verspreid en meldt verder dat hij mogelijk natte kleding heeft, omdat het zou kunnen dat hij door sloten is gewaad,

De man was onder de hoede van de Dienst Justitiële Inrichtingen. Begeleiders hebben twee waarschuwingsschoten gelost om hem tegen te houden, vertelde een woordvoerster van het ministerie van Veiligheid en Justitie. Het weerhield de man er niet van zijn vlucht voort te zetten.

Via een Burgernet-bericht heeft de politie ook de hulp van het publiek ingeroepen. Wie hem ziet, moet vooral niet zelf actie ondernemen, waarschuwt de politie.

Adahchour wordt verdacht van twee schietpartijen, op 4 en 9 december. Daarbij vielen meerdere gewonden.

Politie Rotterdam zoekt ontsnapte gevangene
Politie Rotterdam zoekt ontsnapte gevangene (Foto: ANP)