Australian Open ook in dubbelspel voorbij voor Haase

Voor tennisser Robin Haase zat het enkelspel er op de Australian Open al snel op, maar in het dubbelspel hield hij het niet veel langer vol. Samen met zijn Duitse kompaan Florian Mayer werd de Hagenaar in de eerste ronde uitgeschakeld.

Boosdoeners waren de Australiërs Alex Bolt en Bradley Mousley. Bolt is geen onbekende in het dubbelspel in Melbourne: in 2014 kwam hij met Andrew Whittington met een wildcard nog in de kwartfinales van het Grand Slam-toernooi. De 21-jarige Mousley won in 2013 en 2014 het juniorentoernooi in het dubbelspel in Melbourne, waarna hij door gebruik van XTC een jaar geschorst werd. 

Overigens kan Haase er zelf ook wel wat van als het een beetje mee zit: in 2013 stond hij met Igor Sijsling nota bene in de finale van de Australian Open. Een herhaling daarvan mag de Nederlander een jaartje opschuiven, want met Mayer lukte het niet. De eerste set ging met 3-6 verloren tegen de Aussies, waarna het Nederlands/Duitse duo met 7-5 de tweede set pakte. Een break op 4-4 deed ze echter de das om: Bolt en Mousley zetten door en maakten het met 4-6 af.