Verslag UFC Fight Night 103: Rodriguez vs Penn

Op het moment dat B.J. Penn zijn weg naar de octagon liep, leek het alsof de tijd had stilgestaan. Na een afwezigheid van twee jaar schelde de Hawaiiaanse muziek door de Talking Stick Arena alsof Penn nooit afwezig was geweest. Penn leek volledig klaar voor te zijn voor vijf ronden van vijf minuten afzien tegen Yair Rodriguez.

Rodriguez vs Petty (Foto: Getty)

Maar al gauw bleek maar weer dat een langdurige afwezigheid zijn sporen achter laat en dat zo'n terugkeer in de octagon soms letterlijk pijnlijk kan zijn. Rodriguez vernietigde de UFC Hall of Famer gedurende de eerste ronde en de 24 seconden die de tweede ronde duurde volledig. Met zijn uitgebreide arsenaal aan stoten en trappen liet de winnaar van tv-toernooi The Ultimate Fighter Latin AmericaPenn geen enkele kans. Maar dan ook geen enkele. Penn liep zoveel schade op dat men zich afvroeg of het niet slim was om na de eerste ronde al de handdoek in de ring te gooien. Maar zover kwam het niet. Rodriguez kreeg Penn via een prachtige combinatie op de grond waarna scheidsrechter John McCarthy snel ingreep, omdat Penn zich niet meer kon verdedigen tegen de regen aan stoten van Rodriguez.


Hoogtepunten Rodriguez vs Penn (Bron: Youtube)

Rodriguez heeft inmiddels al zijn zes partijen in de UFC gewonnen (6-0) en de overwinning op B.J. Penn is op dit moment zijn meest aansprekende. "Dit was een fantastisch gevecht voor me," aldus de inwoner van Chihauhau in Mexico. "Penn verdient veel respect en ik wil hem dan ook enorm bedanken voor het aannemen van dit gevecht." Penn heeft inmiddels van zijn laatste acht UFC-gevechten er zes verloren (1-6-1).

Lauzon vs Held
Dit gevecht was een zeer technische waarbij de jury verdeeld was over de uitslag. Joe Lauzon nam het op tegen de Poolse UFC-debutant Marcin Held en het werd, zoals bijna altijd met Lauzon, een interessant gevecht. Lauzon wist al gauw de eerste ronde te winnen door Held te bestoken met stoten en ellebogen. Held kwam in de tweede ronde goed terug en in de derde ronde probeerde Lauzon het gevecht op de grond te houden. Uiteindelijk oordeelde één jury-lid zelfs dat Held alle drie de ronden gewonnen had. De overige twee waren van oordeel dat Lauzon toch echt twee van de drie ronden beter was dan Held.

Lauzon vs Held (Foto: Getty)

"Met deze onbetwiste uitslag ben ik het toch niet eens," zei Lauzon nadat hij de jury-beslissing te horen kreeg. Lauzon stijgt met deze onbevredigende overwinning naar veertien winstpartijen in deze gewichtsklasse, net zoveel als voormalig UFC-kampioen Rafael Dos Anjos. Held heeft inmiddels drie van zijn laatste vier gevechten verloren, maar zijn debuut in de hoogste divisie van het MMA belooft in ieder geval veel voor de toekomst. Met Lauzon had Held namelijk geen gemakkelijke tegenstander.

McGee vs Saunders
Ben Saunders trapte zijn terugkeer in de UFC-octagon letterlijk af met een duidelijke overwinning op Court McGee. Met trappen op het lichaam wist de 33-jarige Saunders het gevecht al snel in de eerste twee ronden naar zich toe te trekken. Door in de derde ronde een sterke McGee van zich af te houden wist Saunders de jury unaniem te overtuigen dat hij deze partij gewonnen had. De driekoppige jury scoorde de partij dan ook alle drie 29-28 in het voordeel van Saunders (10 punten voor een gewonnen ronde, 9 punten voor een verloren ronde).


Interview Ben Saunders (Bron: Youtube)

"Ik wist dat dit een zwaar gevecht zou worden," volgens Saunders. "Ik heb het al vaker gezegd, maar Court heeft een enorm uithoudingsvermogen en hij kan gewoon dagen doorvechten als het moet. Als het gevecht zich door zou zetten tot aan de derde ronde, dan zou ik het erg lastig krijgen. Dus daarom heb ik alles ingezet op winst in de eerste twee ronden," verdedigt Saunders zijn zesde overwinning in de UFC. McGee heeft inmiddels zijn laatste twee partijen verloren en zelfs drie van zijn laatste vier gevechten.

Moraga vs Pettis
Voorlopig is hij nog het kleine broertje van voormalig UFC-kampioen Anthony Pettis, maar met de overwinning van vannacht heeft Sergio Pettis alweer een visitekaartje afgegeven. De jury was unaniem over de uitslag, waarbij zelfs één jurylid de overwinning in alle ronden aan Pettis toekende (29-28, 29-28, 30-27). Moraga wist zich in de eerste ronde geen raad met de combinaties aan stoten die Pettis wist te landen. De tweede ronde herstelde Moraga zich goed, maar zodra Pettis in de derde ronde weer even aanzette, was iedereen toch wel overtuigd van de klasse van de jongste vechter in deze UFC Fight Night.


Morraga vs Pettis (Foto: Getty)

"Ik kan niet geloven hoe sterk hij is," volgens Pettis. "Ik landde toch een aantal zware vuisten en hij ging maar niet neer. Moraga was erg agressief en ik kon duidelijk merken dat hij erg ervaren dit gevecht inging." Met deze derde winstpartij op rij hoopt Pettis uiteindelijk de top tien in deze gewichtsklasse binnen te stormen. Voor Moraga was dit zijn derde verlies op rij.

Overige partijen
Drakkar Klose verslaat Devin Powell via unanieme jury-beslissing (30-27, 30-27, 30-27)
Augusto Mendes verslaat Frankie Saenz via verdeelde jury (29-28, 28-29, 29-28)
Aleksei Oleinik verslaat Viktor Pesta d.m.v. opgave (via Ezekiel choke) – Ronde 1, 2:57
Tony Martin verslaat Alex White via unanieme jury-beslissing (30-27, 30-27, 30-27)
Nina Ansaroff verslaat Jocelyn Jones-Lybarger d.m.v. opgave (via rear-naked choke) – Ronde 3, 3:39
Walt Harris verslaat Chase Sherman via knockout (stoten) – Ronde 2, 2:41
Joachim Christensen verslaat Bojan Mihajlovic via TKO (stoten) – Ronde 3, 2:05
Cyril Asker verslaat Dmitrii Smoliakov via TKO (stoten) – Ronde 1, 2:41