Koeman en Everton vernederen Manchester City

Everton heeft zondagmiddag een prachtige overwinning behaald op Manchester City. Het elftal van Ronald Koeman trakteerde de topploeg op een keiharde nederlaag. Het werd 4-0.

Het duel op Goodison Park betekende voor Koeman dat hij een oud-teamgenoot van FC Barcelona zou tegenkomen. Pep Guardiola is met Manchester City één van de titelkandidaten, maar zijn ploeg moet nu een pas op de plaats maken. In Liverpool kwamen The Citizens er nauwelijks aan te pas.

Everton slaagde er voor rust in om weinig ruimte weg te geven, zodat City niet lekker aan voetballen toekwam. Romelu Lukaku wist de thuisploeg tien minuten voor rust op voorsprong te zetten, na een goede actie van landgenoot Kevin Mirallas. De bal verdween laag in de hoek langs Claudio Bravo.

City creëerde via Sergio Agüero en Raheem Sterling vervolgens toch was kansen. Voor rust werd er echter niet meer gescoord en meteen na de pauze kon Everton de score verdubbelen. Een aanval die begon bij balverlies van Yaya Touré werd uiteindelijk overtuigend afgerond door Mirallas.

In de slotfase werd het feest voor Koeman en The Toffees nog groter toen de 18-jarige Tom Davies zijn eerste goal voor de club maakte en invaller Ademola Lookman in de slotseconden zelfs nog voor 4-0 zorgde. Manchester City zakt daardoor naar de vijfde plaats in de Premier League, de achterstand op koploper Chelsea is tien punten. Everton staat zevende.

Everton viert de overwinning. (PRO SHOTS/Action Images)