Jesse Klaver ongewenst als premier

Het merendeel van Nederland vindt Jesse Klaver niet geschikt als premier, zelf heeft de leider van GroenLinks wel ambitieuze plannen. Uit een peiling van Maurice de Hond komt echter een heel ander beeld naar voren.

De vraag 'denkt u dat Jesse Klaver geschikt is als premier?', beantwoordde 62 procent met nee. Van de kiezers tussen de 25 en 44 jaar ziet 69 procent de 30-jarige Klaver liever niet als premier.

Er werd ook gepeild of premierschap voor Jesse populairder zou zijn vergeleken met de huidige premier en de grootste in de peilingen. Op de vraag 'zou u Jesse Klaver liever als premier willen dan Mark Rutte of Geert Wilders?', antwoordde 63 procent van niet. Vervolgens werd de premiersambitie van Klaver gepeild ten aanzien van overige mogelijke kandidaten zoals Sybrand Buma, Alexander Pechtold, Emile Roemer of Lodewijk Asscher. Hier ziet 73 procent de ambitieuze GroenLinksleider liever niet als premier.

Zelfs in vergelijking met de door zo goed als alle partijen uitgesloten PVV is het merendeel tegen Klaver als premier. Op de vraag  als GroenLinks 2e zou worden na de PVV of Jesse dan wel premier mocht worden in plaats van Geert Wilders, antwoordde 57 procent van niet. Alleen als Jesse GroenLinks de grootste weet te maken komt hem het premierschap toe bleek tot slot uit de peiling.

Verder werd er nog een premiers top drie gepeild met Asscher, Rutte en Wilders. Daar in eindigde Wilders op de 3e, Asscher op de 2e en Rutte op de 1e plaats.