Gouweleeuw: "Eredivisie krijgt voorrang bij Oranje"

Jeffrey Gouweleeuw speelt bijna een jaar in de Bundesliga, maar zat nog nooit bij Oranje. Dat vindt hij 'wel apart'. "Spelers uit de Eredivisie krijgen voorrang."

Gouweleeuw verruilde vorig jaar rond deze tijd AZ voor FC Augsburg en werkte zich bij de Bundesliga-club razendsnel op tot vaste kracht centraal achterin. In zijn tijd in de Eredivisie werd hij door analytici al eens gelinkt aan het Nederlands elftal, maar tot een debuut in Oranje kwam het nog niet.

"Of ik nu contact heb met mensen van de KNVB? Nee. Ik weet dat toen ik bij AZ speelde, achterin centraal met Wesley Hoedt, ze een paar keer zijn wezen kijken. Maar dat was het", zegt Gouweleeuw tegen In de Bundesliga. Gouweleeuw speelde als speler van sc Heerenveen in Jong Oranje, maar verder dan dat kwam hij nog niet.

"Ik speel nu wekelijks in de Bundesliga, maar goed, je ziet het vaker hè. Spelers uit de Eredivisie krijgen voorrang. Wat ik daarvan vind? Het is wel apart ja. Als je kijkt naar Wesley Hoedt (Lazio) bijvoorbeeld. Hij heeft vorig jaar heel veel gespeeld in de Serie A, maar dan wordt er toch een jongen uit de Eredivisie boven hem verkozen. Vreemd. Als je in een betere competitie speelt, lijkt het me dat je eerder opgeroepen dient te worden. Of de bondscoach niet van vliegen houdt? Ik heb geen idee."