Bowser en Bowser Jr. leggen parental controls uit voor Nintendo Switch

De Nintendo Switch zal waarschijnlijk een console worden die zowel jong als oud zal aanspreken, en voor die eerste groep willen ouders wellicht weten wat hun kind precies doet op Nintendo's nieuwste console. Nintendo komt daarvoor met een speciale app die Nintendo Switch Parental Controls gaat heten, en Bowser en Bowser Jr. leggen in een schattig filmpje uit hoe dit precies in zijn werk gaat.

Om te beginnen kunnen ouders een tijdslimiet zetten op de speeltijd van de Switch, met een berichtje dat boven aan het scherm verschijnt voor het kind wanneer de tijd om is. Ook kunnen ouders zien op de app of kinderen meer hebben gespeeld dan de afgesproken speeltijd, en wanneer het kind langer speelt dan de ouders goed voor hen vinden kunnen ze instellen dat de Switch automatisch uitgaat wanneer de tijd om is. Ook kan er een wekker worden ingesteld voor wanneer het bedtijd is, en kan voor elke dag van de week een aparte speeltijd ingesteld worden.

Andere mogelijkheden met de app is om games te vergrendelen waarvoor een kind nog niet oud genoeg is, en ook kunnen ze online chatmogelijkheden uitzetten bij games zoals Splatoon. Ook krijgen ouders een maandelijks overzicht wat hun kinderen het meest hebben gespeeld, zodat ze daarover met hen gesprekken kunnen voeren.

Bekijk het filmpje hieronder. De Nintendo Switch Parental Controls zal beschikbaar zijn voor iOS en android. De Nintendo Switch zelf komt uit op 3 maart.

Bowser en Bowser Jr. leggen parental controls uit voor Nintendo Switch