Nintendo Switch release date en prijs bekendgemaakt

Momenteel is Nintendo bezig met haar 2017 presentatie met als doel een uitgebreide introductie voor Nintendo Switch. Ze begonnen meteen met de prijs, release date en andere informatie.

De console lanceert wereldwijd op 3 maart 2017 (in Europa in: 'Major European Countries' en kent in Amerika een adviesprijs van 299,99 dollar. Nintendo of Europe geeft nooit een adviesprijs mee, maar reken dus vooral op een prijs van 299,99 euro. De console kent, integenstelling tot Nintendo 3DS en Wii U, geen region lock meer. Games importeren is dus geen probleem meer. 

Ook gaat de console online services kennen in combinatie met smart devices. Dit is een gratis service tot de herfst, waarna dit betaald wordt. Wat hier precies mee bedoelt, geldt het bijvoorbeeld voor online gaming, is nog niet helemaal duidelijk.

De console kent wi-fi ondersteuning, maar lokaal kunnen acht Switch-console aan elkaar verbonden worden. De batterij gaat, afhankelijk van de intensiteit van de games, tussen de 2.5 en 6.5 uur mee. 

Het event is nog wel even bezig, dus verwacht nog updates en andere berichten over de aanstaande software.

Update: De Joy-Con controllers kennen een NFC-scanner (voor amiibo), een share-button (jazeker) en een gyro/accelerometer. De Joy-Cons komen met een strap-on met een L/R-button en in 2 kleurtjes: rood en blauw. Er is een Ingebouwde HD-rumble moet betere  force feedback geven dan hiervoor.

Nintendo Switch