Excelsior droomt van terugkeer Van Persie

Excelsior is optimistisch over de toekomst en dat liet de clubvoorzitter Albert de Jong tijdens de nieuwjaarsreceptie duidelijk merken. Hij sprak de hoop uit dat Robin van Persie terugkeert.

"Robin van Persie denkt aan een terugkeer naar Nederland en dan zijn Feyenoord en Excelsior de ploegen waar hij zou willen spelen", zei De Jong volgens Voetbal International aan het einde van zijn nieuwjaarstoespraak. De 33-jarige spits van Fenerbahçe speelde van zijn vijfde tot zijn dertiende in de jeugd van Excelsior.

Volgens De Jong is het een grote uitdaging om de Oranje-topscorer aller tijden binnen te halen. "Als Van Persie hier komt, moeten we in de Eredivisie spelen, genoeg plek op de tribune hebben en vooral... Excelsior blijven! Samen werken, samen verder komen, samen de club verder helpen."

Excelsior speelt voor het derde jaar op rij Eredivisie en qua financiën verkeert de Rotterdamse club in de gezonde categorie drie. "Dit seizoen hopen we met winst af te sluiten. De langlopende schulden zullen afnemen, met een positief eigen vermogen als gevolg."

"Het komende jaar verwachten we bij handhaving in de Eredivisie een begroting die richting de 6,5 miljoen gaat", aldus de preses. "Een toename die ons op allerlei gebieden meer bestedingsruimte moet geven. We onderzoeken ook de mogelijkheden om verder te investeren in en om het stadion om de begroting te laten groeien."