Oscar: "China kan net zo goed als Premier League worden"

Na zijn transfer van Chelsea naar Shanghai SIPG voor 60 miljoen euro weet Oscar het zeker: hij ziet China snel uitgroeien tot een wereldwijd sterke competitie.

Oscar verraste met de megatransfer naar Shanghai, waar hij onder meer trainer André Villas-Boas en landgenoot Hulk tegenkomt. De 25-jarige middenvelder maakte bij zijn oefendebuut tegen Al Batin gelijk een doelpunt om een signaal af te geven.

Als de Chinese clubs de komende jaren op dezelfde voet verdergaan, denkt Oscar dat het een stempel kan drukken op het internationale voetbal. "Ze hebben een aantal goede projecten lopen", zegt de Braziliaan tegen Sky Sports. "Natuurlijk lopen de beste spelers ter wereld in de Premier League rond, maar de Chinese competitie wordt ook steeds sterker. De nieuwe spelers worden hier enorm geholpen. Ik hoop dat ze daarmee doorgaan, want ik ben hier ook gekomen om te helpen."

Ook spelers als Carlos Tevez, Axel Witsel, Ramires, Alex Teixeira, Ezequiel Lavezzi, John Obi Mikel, Graziano Pelle, Burak Yilmaz, Paulinho, Renato Augusto, Fredy Guarin en Jackson Martinez hebben reeds de stap naar de Chinese competitie gemaakt.