Coenen vecht in maart voor titel

Nadat het gevecht in mei afgelast was door een blessure van tegenstander Julia Budd, mag Marloes Coenen (35) het toch nog proberen om de MMA-titel in het vedergewicht bij vechtsportorganisatie Bellator te winnen. Tegenstander op 3 maart is dan dezelfde Budd.

Afgelopen jaar was een weinig succesvol jaar voor de gelauwerde Coenen. De vervanger van Budd in mei was Alexis Dufresne die tot verbazing van iedereen Coenen versloeg. De partij in november tegen Talita Noguiera werd afgelast, omdat Noguiera haar streefgewicht niet kon bereiken. In maart kan Coenen dan toch nog voor haar eerste titel bij Bellator gaan strijden.

Coenen startte haar professionele carrière in MMA in het jaar 2000, waarna ze direct haar eerste acht partijen won. Ze was in 2010 en 2011 titelhouder in het bantamgewicht bij de, inmiddels opgeheven, organisatie Strikeforce en ze heeft inmiddels al 30 gevechten in de octagon gestaan, waarvan ze er 23 gewonnen heeft. Coenen hoort dan ook al jaren tot de top in het vrouwen-MMA.

Budd is trouwens geen misselijke tegenstander voor Coenen. Ze komt oorspronkelijk uit het Muay Thai-boksen en heeft, sinds ze startte met MMA in 2010, elf partijen gevochten, waarvan ze er negen gewonnen heeft. Haar enige verliespartijen waren tegen voormalig UFC-kampioene Ronda Rousey en huidig UFC-kampioene Amanda Nunes. Een zware dobber voor Coenen dus.

Vechtsportorganisatie Bellator is, naast de UFC, de tweede grote MMA-organisatie en heeft al grote vechters als Hector Lombard, Ben Askren en Eddie Alvarez als kampioenen gehad. De gala’s zijn vaak op zaterdagavond gratis te zien op SpikeTV, welke ook in Nederland op de kabel te zien is. Elk jaar organiseren ze spectaculaire toernooien waarna de toernooiwinnaar zich te allen tijde beschikbaar moet stellen om zijn titel te verdedigen. Dit in tegenstelling tot de UFC, die soms willekeurige partijen op het programma zet, om maar vooral veel kijkers te trekken.

Bellator 174 met het titelgevecht van Marloes Coenen tegen Julia Budd wordt op vrijdag 3 maart 2017 gehouden in Thackerville, Oklahoma.