Labyad: "Wilde per se terug naar Nederland"

Zakaria Labyad verbond zich afgelopen week tot de zomer van 2020 aan FC Utrecht. De aanvallende middenvelder is op zoek naar sportief eerherstel.

De Marokkaanse middenvelder was clubloos, nadat zijn contract bij Sporting Portugal was ontbonden. "Ik kon bij genoeg subtoppers in Frankrijk en Spanje tekenen, maar ik wilde per se terug naar Nederland", vertelde Labyad tegen het Algemeen Dagblad.

"In Nederland kennen ze mijn kwaliteiten beter dan waar dan ook. Ik ben vastbesloten weer de Zakaria Labyad te laten zien die ik bij PSV en Vitesse was." De 23-jarige verliet in 2012 Nederland en speelde vervolgens voor Sporting Portugal, Vitesse, Sporting Portugal 2 en zijn laatste minuten maakte hij voor Fulham.

FC Utrecht-trainer Erik ten Hag speelde een grote rol in zijn komst naar de club. "Met Fred Rutten heeft hij me bij PSV volwassen gemaakt. Voetballend en mentaal. Ik kwam er als zestienjarige in het eerste. Mensen vergeten weleens wat er dan op je af komt allemaal. Bij PSV móet je kampioen worden, de druk is groot. Maar ik heb er dankzij deze twee trainers wel geleerd voor mezelf op te komen en me staande te houden."