NFL play-offs: Uitslag Oakland Raiders - Houston Texans

In een NFL play-off onwaardige wedstrijd hebben de Houston Texans met 27-7 gewonnen van de Oakland Raiders. De Texans-quarterback Brock Osweiler speelde tegen alle verwachtingen in foutloos, waardoor de Texans volgende week mogen uitkomen in een 'divisional round' wedstrijd.

Het eerste kwart begon veelbelovend. Texans-kicker Nick Novak opende de score met een 50-yards field goal . De Raiders-quarterback Connor Cook, die voor het eerst in een NFL wedstrijd mocht starten, maakte in het eerste kwart een kostbare fout. Een pass werd diep in eigen gebied onderschept door de verdediging van de Texans, waardoor running backLamar Miller uiteindelijk eenvoudig een touchdown kon scoren en de stand op 10-0 bracht. Running backLatavius Murray bracht de Raiders meteen weer terug in de wedstrijd door een touchdown te scoren en de achterstand terug te brengen naar drie punten.

In het tweede kwart domineerden de Texans. Met een makkelijke 38-yards field goal bracht Novak de stand naar 13-7. Enkele minuten later wist Osweiler na een 2-yards pass wide receiver DeAndre Hopkins te bereiken voor nog een touchdown en een ruststand van 20-7. In het, slaapverwekkende, derde kwart speelden beide teams erg conservatief en werd er niet gescoord.

De Texans liepen in het vierde kwart verder uit door een touchdown van Osweiler. Met een achterstand van 20 punten leken de Raiders kansloos, maar ze probeerden toch nog terug te komen. Na een mooie drive van Cook scoorden de Raiders een touchdown met wide receiver Andre Holmes. De Texans speelden de rest van het vierde kwart weer conservatief om zoveel mogelijk tijd te verbruiken. In de rest van het kwart werd niet meer gescoord, waardoor de Texans met een 27-14 overwinning richting de 'divisional round' mogen.

De Texans spelen de volgende wedstrijd uit, maar de tegenstander staat pas vast na de wedstrijd tussen de Miami Dolphins en de Pittsburgh Steelers. Indien de Dolphins winnen gaan de Texans naar Kansas City om tegen de Chiefs te spelen. Bij winst van de Steelers moeten de Texans naar Foxborough om tegen de New England Patriots te spelen. Met het spel van vandaag zullen de Texans waarschijnlijk kansloos zijn tegen beide teams, maar de verdediging van de Texans maakt veel goed en tijdens de play-offs zijn er geen zekerheden.