Ajax wint wel van RB Leipzig

Ajax speelde vandaag in Portugal twee oefenduels. Het eerste ging met 3-1 verloren tegen Excelsior, maar het tweede werd wel in winst omgezet. De Amsterdammers wonnen met maar liefst 5-1 van de nummer twee van de Bundesliga RB Leipzig.

Bij Ajax was Armin Younes op dreef met maar liefst drie goals. Ook Kasper Dolberg en Anwar El Ghazi troffen doel, terwijl Selke voor de enige tegentreffer zorgde. In tegenstelling tot in het duel tegen Excelsior werd tegen Leipzig wel met het eerste elftal gespeeld.

Ook Feyenoord speelde tegen een Bundesligaclub. De Herbstmeister van Nederland was met 0-2 te sterk tegen de nummer tien van Duitsland FSV Mainz. Steven Berghuis en Jens Toornstra maakten de treffers.

PSV kon het voorbeeld van de nummers een en twee van de Eredivisie niet volgen. De Eindhovenaren verloren met 1-4 van Borussia Dortmund, nummer zes van de Bundesliga. Alleen Luuk de Jong kon bij een 0-3 achterstand nog de eer van PSV redden. Lichtpuntje was wel dat doelman Jeroen Zoet een strafschop stopte.

Ook nummer vier sc Heerenveen oefende tegen een Duitse tegenstander. Bij nummer dertien van de Bundesliga VfL Wolfsburg maakte oud-Ajacied Riechedley Bazoer zijn debuut. De Duitse formatie kwam na hands van Doke Schmidt op een 1-0 voorsprong dankzij een benutte strafschop van Mario Gómez. Na de pauze maakte Reza Ghoochannejhad via een zeer fraaie hakbal te gelijkmaker, terwijl in de slotfase Michel Vlap zelfs nog de winnende maakte.

AZ speelde dankzij een goal van Wout Weghorst met 1-1 gelijk tegen FC Augsburg, nummer twaalf in de Bundesliga.