Darter Vaes snel klaar op Lakeside

Darter Wouter Vaes kan op op de openingsdag van Lakeside, het officieuze wereldkampioenschap darts van de BDO, al weer naar huis. De Nederlander verloor met 3-0 van de als tiende geplaatste Darryl Fitton. 

Lakeside is toe aan haar veertigste editie. Voor het eerst is dit toernooi niet te zien op de BBC, maar wel op Channel 4, BT Sport en het YouTube-kanaal van de BDO

Vaes kon uiteindelijk in de tweede set nog twee legs pakken, maar was verder kansloos. Waar Fitton gemiddeld 85 gooide, bleef Vaes haken op 79. 

Er waren in de middagsessie nog meer wedstrijd. De als eerste geplaatste Glenn Durrant won met 3-1 van Nick Kenny. In de voorrronde was Ryan Joyce met 3-0 te sterk voor Dennis Nilson en bij de dames won Trina Guilliver haar openingsduel met 2-0 van Claire Brookin. 

Vanavond komt er één Nederlandse in actie. Aileen de Graaf speelt hij eersterondepartij tegen Rachel Brooks. Naast Vaes en De Graaf doen er nog meer Nederlanders mee. Bij de heren zullen Danny Noppert, Wesley Harms, Richard Veenstra, Willem Mandigers en Jimmy Hendriks nog in actie komen. Bij de dames zullen De Graaf Anca Zijlstra en Sharon Prins in actie komen.