Ajax verliest in Portugal van Excelsior

Ajax is er zaterdagmiddag niet in geslaagd om de oefenwedstrijd met Excelsior te winnen. Het duel eindigde in een 3-1 overwinning voor Excelsior.

Trainer Peter Bosz plande voor zaterdag twee oefenwedstrijden in voor Ajax, waarvan de eerste om 13.30 uur begon tegen Excelsior. De oefenmeester maakte van de gelegenheid gebruik om een aantal jeugdspelers aan het werk te zien. Zo begonnen Abdelhak Nouri, Frenkie de Jong en Pelle Clement in de basis. Ook Justin Kluivert mocht vanaf het eerste minuut beginnen en maakte hiermee zijn officieuze debuut in de hoofdmacht van Ajax.

Laag tempo

Ajax greep zoals verwacht het initiatief in de openingsfase, maar het was Excelsior dat tegen het spelbeeld in op voorsprong kwam. Bij de tweede paal wist Nigel Hasselbaink raak te koppen en de score te openen.

Na de treffer bleef het balbezit voor Ajax, maar het tempo lag te laag om goede mogelijkheden te creëren. De Amsterdammers werden amper gevaarlijk voor het doel van Warner Hahn, die de eerste helft geen reddingen hoefde te bieden. De grootste kans kwam op naam van Mateo Cassierra, maar de aanvaller schoot een goede mogelijkheid voorlangs.

Tijdens het tweede bedrijf bleef het spelbeeld ongewijzigd, maar twintig minuten voor tijd kwam Ajax op gelijke hoogte door een treffer van Mitchell Dijks. De verdediger duwde zijn directe tegenstander weg bij een voorzet, waarna hij de ruimte kreeg om de bal binnen te koppen. De scheidsrechter keurde de treffer goed, waarna Ajax op zoek kon naar de voorsprong.

Wereldgoal Hadouir

Die kwam er echter niet. Het was Excelsior dat er met de winst vandoor ging toen invaller Anouar Hadouir schitterend raak schoot. De middenvelder nam de bal rond de middenlijn op zijn slof en verraste doelman Tim Krul: 2-1.

Tien minuten voor tijd was het Jurgen Mattheij die de beslissing bracht. Via een kluts bepaalde de verdediger de eindstand op 3-1.