Van Praag: Kwijtraken CL plek schuld Eredivisie

Michael van Praag stelt dat de Nederlandse clubs naar zichzelf moeten kijken nu het de vaste Champions League-plek kwijtraakt in 2018. De vicevoorzitter van de UEFA reageert op de kritiek vanuit de Eredivisie op het besluit om de grens op te hogen voor Champions League deelname. Met de nieuwe opzet vervalt directe plaatsing voor landen die op de UEFA-ranking de elfde en twaalfde plek bezetten.

“Er is vooral kritiek omdat de topvierlanden elk vier plekken krijgen, waardoor de directe toegang vervalt voor de nummers elf en twaalf. Om te beginnen is het niet de schuld van de UEFA dat Nederland terugvalt naar plaats dertien, dat is in eerste instantie een slechte prestatie van onze kant”, vertelt Van Praag in gesprek met Voetbal International.

De preses wijst op de laksheid van Nederlandse clubs in Europees verband. “Wij hebben trainers gehad in Nederland die de Europa League niet serieus namen en hun B-team opstelden. Punten zijn verloren en nu zitten we met de gebakken peren. Dus laten we ook naar onszelf kijken en niet alleen naar de UEFA”, aldus de voetbalbestuurder tegenover het weekblad.