FOK! MMA korte documentaire: Rory MacDonald

De Canadees Rory MacDonald is inmiddels onder contract bij MMA-organisatie Bellator, maar zijn opkomst heeft de Red Kinggemaakt bij de UFC. Gedurende acht jaar heeft hij in de top van het weltergewicht gevochten. Dertien gevechten, waarvan hij er negen heeft gewonnen.


Rory MacDonald (Bron: Getty)

Gevecht van het jaar
In 2015 vocht MacDonald het epische gevecht tegen Robbie Lawler, voor de titel in het weltergewicht, tijdens UFC 189. Dit gevecht werd uiteindelijk uitgeroepen tot Gevecht van het Jaar 2015, maar voor mij persoonlijk was dit, op dat moment, het gevecht van het decennium. Vijf ronden keiharde actie tussen twee vechters die tot bloedens toe gehavend waren, maar niet wilden opgeven. Zelfs nadat de bel geklonken had voor een minuutje rust tussen twee rondes, bleven de twee gladiatoren elkaar uitdagen. Totdat, tijdens de laatste ronde, het lichaam van MacDonald het opgaf. De zoveelste klap op de versplinterde neus deed zijn lichaam inéén krimpen van de pijn en Lawler hoefde geen moeite te doen om de scheidsrechter het gevecht te laten stoppen. Een staande ovatie van een uitverkocht MGM Grand Arena in Las Vegas van uitzinnige fans die wisten dat ze ooggetuigen waren van UFC-geschiedenis volgde.

Canadian Psycho
In juni 2016 maakte een fan een prachtige documentaire over de Red King. Een drieluik over de erg onzekere privé-persoon MacDonald, de donkere kant van hem en als laatste de vechter Red King, sterker dan de som van de twee eerder genoemde delen. Ondersteund door pakkende muziek leer je de persoon MacDonald kennen en de strijd die hij heeft moeten leveren om de top in zijn vakgebied te worden. 

Geniet van Individuation.


Individuation (Bron: Youtube)

Eerdere FOK! MMA korte documentaire:
A Clockwork Overeem