Nemanja Gudelj vertrekt definitief naar China

Nemanja Gudelj vertrekt naar China. Hij vervolgt zijn carrière in de Chinese Super League. De middenvelder tekent een driejarig contract bij Tianjin Teda, de nummer elf van het afgelopen seizoen.

De 25-jarige Gudelj maakte bij Ajax een tijd geen deel meer uit van de selectie nadat hij aan trainer Peter Bosz liet weten het mentaal niet op te kunnen brengen om op de bank te zitten. De enige uitweg voor de Servische international was een vertrek uit Amsterdam. 

Donderdagochtend doorstond Gudelj in Nederland met succes de medische keuring. Ajax vangt naar verluidt 5,5 miljoen euro. Bovendien heeft de Amsteramse club een doorverkooppercentage van twintig procent bedongen. 

Gudelj debuteerde op 29 juli 2015 in het eerste elftal van Ajax. Hij kwam toen in actie tegen Rapid Wien in de voorronde van de Champions League. Hij speelde in totaal 59 officiële wedstrijden in het eerst van de Amsterdammers, hij scoorde daarin zeven doelpunten. Door zijn transfer naar China is Gudelj in één klap multimiljonair. Hij gaat bij Tianjin ongeveer vijf miljoen euro per jaar verdienen.