Rematch gevecht Hari vs Verhoeven misschien deze zomer

Als het aan Badr Hari ligt zou hij deze zomer klaar moeten zijn voor een rematch tegen Rico Verhoeven. De eerste partij verloor Hari door technisch knock-out, doordat de Marokkaanse kickbokser een spier in zijn rechter arm scheurde. Alle juryleden waren het erover eens dat Hari de eerste ronde had gewonnen, dus dit onbevredigende einde wil hij nu gaan rechtzetten.

"Mijn arm doet nog steeds pijn. Maar het heelt snel en ik kan niet wachten om weer met de training te beginnen. Mei of juni moet voor mij lukken en nu moet Glory maar gaan zorgen dat het ook gaat gebeuren.", aldus Hari, die ook nog steeds lijkt te vergeten dat hij een gevangenisstraf van 6,5 maand boven het hoofd heeft hangen.

Onder de indruk van Verhoeven is Hari na hun gevecht allerminst. "Die eerste ronde is gewoon een bevestiging van het krachtsverschil. Hij kan me niet raken, al staan we in een telefooncel. Hij begon gefrustreerd te raken. Iedereen zag het verschil. Hij heeft nog lang niet mijn niveau."

Het gevecht tijdens het gala Glory Collision was een gevecht waar lang naar uit werd gekeken. Er werd zelfs al geroepen dat dit het gevecht van de eeuw zou zijn. Rico Verhoeven is al jaren kampioen bij de zwaargewichten en had al zijn directe concurrentie ruim verslagen. Badr Hari is natuurlijk een kickboksgrootheid die sinds een aantal jaren geen serieuze partijen meer gevochten heeft en zich liever lijkt op te houden met megalomane dictators en voetbalmiljonairs. Maar er is nog steeds een enorm aantal fans die Hari wil zien vechten. Kaarten voor dit gala waren dan ook razendsnel uitverkocht en Ziggo kocht de rechten om dit gala live op tv te mogen uitzenden. Des te groter was de teleurstelling dat het gevecht kort na het begin van de tweede ronde werd gestopt door de blessure van Hari.

Hari wordt inmiddels door meerdere (oud-) kickboksers uitgedaagd tot een gevecht. De Marokkaan kan daar alleen maar om lachen. "Je ziet het. Ik heb de sport weer op de kaart gezet en nu komen ze als wolven de berg met geld bestormen. Maar er is er maar één die boven op die berg staat en dat ben ik."

Zowel Rico Verhoeven als kickboksorganisatie Glory hebben nog niet gereageerd.