FOK! Wat een weer: Af en toe zon

Goedendag! Er komen een paar koude dagen aan, maar dit is maar tijdelijk. De overgang van koud naar zacht lijkt echter vrij moeizaam te gaan verlopen. Dit proces kan met winterse neerslag gepaard gaan. Dat wil zeggen: sneeuw, ijsregen, ijzel, of misschien langs de kust gewoon regen. De neerslag lijkt tussen vrijdagavond en zaterdagmiddag te gaan vallen. We blijven het volgen.

Gisteren was het een erg winderige dag. Zeker in het Waddengebied stond een harde tot stormachtige wind uit het west- noordwesten. In het binnenland was de wind meestal vrij krachtig tot krachtig. De zon scheen af en toe, maar er vielen ook een paar buien. De meeste in het noordoosten. 

Na een nacht met lichte vorst is het vandaag een koude, maar aardige dag. De zon schijnt af en toe en er kan nog een lokaal (winters) buitje vallen. En dat met name vanochtend. Vanmiddag is het dan overwegend droog. De wind neemt vandaag flink af en draait naar het noordoosten. Hierdoor kan de koudere lucht ons land dus bereiken.

Fijne dag!

Zon op / onder / zonkracht  
Zon op: 08:50
Zon onder: 16:42
Zonkracht: 1 / 1
 Zon op de Maasvlakte (Foto: Disbatch)
Disbatch was vanmorgen op de Maasvlakte en maakte deze mooie foto van de zon die tussen de wolken schijnt. (foto: Disbatch)
Jouw foto bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht!
Nederland
 
Wikiweetjes van vandaag
1828 De eerste editie van het 'Algemeen Handelsblad' komt in Amsterdam van de persen.
1914 In de autofabrieken van Henry Ford wordt de achturige werkdag ingevoerd.
1989 De eerste uitzending van het televisiespelletje 'Lingo'. Presentator is Robert ten Brink
2009 De eerste uitzending van de Vlaamse radiozender MNM.
2013 De Belgische auteur Jan Simoen overlijdt.